Zandvoort 5/8/2019

Zandvoort 5/8/2019

“Het kan niet altijd feest zijn”

De 1e sessie ging redelijk ondanks de stevige wind en onverwachte warmte, in ieder geval beter dan de eerste sessie normaal gesproken gaat. Ik had een redelijke positie op de baan en motor.

Meestal is de 2e sessie verder doorpakken waar ik gebleven ben, verder aanscherpen. Dit ging goed.
Wel had ik deze sessie een spannend moment; bij de laatste bocht voor start-finish reden 2 motoren voor me die redelijk zij aan zij de bocht uitkwamen. Mijn snelheid in de bocht was goed en besloot de 2 andere motoren rechts in te halen.
Een van de twee besloot op het laatste moment dat hij de pitstraat in wilde (ook naar rechts) en stuurde in, precies op het moment dat ik rechts naast zijn stepjes reed. Hij had niet aangegeven deze move te maken dus dit kwam nogal onverwachts zullen we maar zeggen. Ik kon hem op een haar na ontwijken en gelukkig reed ik de witte lijn niet over. Ik kon nog 2 ronden maken om het niet teveel tussen de oren te laten zitten.

Helaas nog steeds geen goede camera weten te bemachtigen in een toch al ruime keuzen veld van action camera’s. Dus geen beelden hiervan terug kunnen kijken.

In de 3e sessie de rondetijden weer iets verbeterd maar bij lange na niet in de buurt van mijn pr.

Derek heeft me in de 4e sessie een aantal ronden voorgereden om toch nog maar eens de lijnen nader te bekijken en aan te scherpen.

Nou, met de race sessie moest het er toch van komen. Kon goed mee oprijden met de mannen voor me maar na twee rondes verloor ik ze.
Ik probeerde tóch nog wat gas bij te geven en dat lukte redelijk, ook in de een na laatste ronde nog iemand in kunnen halen.

Helaas geen pr weten te sneuvelen maar wel weer veel geleerd vandaag en mijn plek op de baan en motor verbeterd; waar de rechterbochten bij mij toch altijd wat minder lekker gaan, leek dit nu soepeler te gaan dan anders.
Ik zat lekker op de motor en ging lekker rond.

Soms is het beter om even te reflecteren om vervolgens weer door te pakken.

Als mijn agenda mij goed gezind is zal de volgende dag 15/8/19 zijn op het circuit van Zandvoort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.