Assen racedag nummer 2 (nr3-4)

Assen racedag nummer 2

Wat een dag!!

Weer lekker vroeg uit de veren voor race nummer 3 en 4. De eerste training sessie ging best redelijk. Ik heb de tips van racemaatjes uitgeprobeerd, wat niet bij alles makkelijk was, maar sommig lukte behoorlijk goed! Thx daarvoor!
Mijn beste ronde tijd was 2.02. Niet heel onaardig maar gezien mijn rondetijden van de vorige racedag wist ik dat ik er meer uit kon halen.

De tweede training sessie ging nog een stuk beter, zat lekker op de motor, wat tips gefinetuned wat uiteindelijk resulteerde in weer een verbeterd pr van 1.59.7 Top!

Dan de kwalificatie sessie. 1.59.0 vasthouden was het doel, dan zat ik in de top van de 600cc motoren in mijn groep, en dat is gelukt! Met mijn beste ronde tijd van 1.59,000 was ik 1e van de 600cc en 2e van de groep. De ranking in de groep bepaald je startplek bij de race. Dus starten vanaf plek 2!!
(ter info; er rijden 600 cc en snellere 1000 cc motoren in mijn groep. Deze rijden tegelijk maar strijden per type voor een plekje en de winst!)

En dan, race 1!! Mijn 3e keer dat ik een ‘officiële’ staande start deed en nu meteen vooraan. Best spannend maar het lukte behoorlijk en kon gelijk met no1 in gevecht. Ondanks dat dat een 1000cc was wilde ik knokken zodat ik ook die kon inhalen, gas erop! Vanaf ronde 5 liep de no1 wat uit en kwam ik in strijd met degene achter mij, wat achteraf ook en 1000cc bleek te zijn. Vanaf hier werd het zwaar en heb ik veel kleine stuurfoutjes gemaakt en rempunten gemist. Na elkaar een paar keer ingehaald te hebben was ik net iets eerder over de finisch en werd daarmee 2e in de groep en 1e van de 600cc!! (De belangrijkste ranking voor mij) Ondanks de foutjes weer m’n pr flink verlaagd naar 1.57.9!! Het waren 10 zware maar gave ronden en ik was bere trots natuurlijk. Op naar race twee waar ik weer als 2e mag starten.

Tja, wat een domper was dit zeg. De rijders in mijn groep waren net weg uit de pitstraat en ik mocht van de marshal, net als 2 anderen, niet meer aanhaken. We waren te laat. (Ik laat even in het midden wat daar al dan niet de oorzaak van was). Dit betekende voor ons drieën een start vanuit de pits, dus starten nádat de rest de ‘officiële’ staande start gedaan heeft. Zo boos!!! Maar jeetje, wat dan wel weer mooi was, was dat ik er enorm strijdbaar van werd!! Knokkend en super gefocust ben ik gaan knallen! Ik had maar 1 doel en dat was naar voren rijden! Dit ging eigenlijk best lekker en makkelijk. Nog even een spannend momentje vanwege een andere motor die behoorlijk tegen me aan beukte maar toch van de 22e plaats naar de 6e plaats van de groep gereden en 3e van de 600!! En dat in maar 6 ronden.

Mooie is dat ik wel weer geleerd heb van deze pittige inhaal race dat neem ik in ieder geval mee! Én ik neem mijn eerste podiumplek mee; toch nog voor de 2e plek.
(voor de 2 dagraces gelden de punten van 2 races bij elkaar opgeteld als eindscore van deze dag. Voor het totale jaarklassement telt iedere race apart)

Dikke duim aan al mijn racemaatjes, bedankt weer voor alle tips en gezelligheid! En nu, op naar de volgende racedag op 31 augustus op Zandvoort 🤘🏻

Filmpjes volgen later.

Race 1
Beker

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.