Laatste race dag

Laatste race dag.

Alweer de laatste dag van een leerzaam seizoen!! Ik mis het nu al! Best een gekke dag voor mij en mijn racemaatjes, samen met Rik en 3 anderen ben ik genomineerd voor de titel ‘rookie of the year’.

Ruben en Rik maken dik kans op een podium plek voor het jaar klassement en als er veel meezit maak ik daar ook nog enige kans op.

Voor de eerste sessie erg getwijfeld wat te doen; de gok wagen op slicks of toch de regenbanden.

Uiteindelijk besloten om de regenbanden eronder te steken, met hulp van Rik en Demis , omdat het toch te nat bleef.

Het was nog wat onwennig met de r6 om op het natte wegdek te rijden.

Wat glibberen en glijden maar ronde na ronde kreeg ik meer vertrouwen.

Ook was het even wennen met een nieuwe demper (uitlaat) die ik na het Db gedoe van de vorige keer heb laten monteren.

Maar het is gelukt om de Db omlaag te krijgen!! Met gemiddeld 96db over de eerste twee sessies genoeg speling en dat zelfs met de minst stille Db killer er in.

De tweede sessie (kwalificatie) was het nog steeds goed nat op de baan. Weer een sessie op regenbanden en besloten twee-tiende bar eruit te halen. Wat een enorm verschil was dat! Veel meer vertrouwen met een 12e (sport en supersport) startplaats als resultaat.

Race 1 Tussen de 2e sessie en de race zat behoorlijk wat tijd.

Veel minuten om te dubben tussen slicks of regenbanden en te kijken naar de baan of het asfalt al droog is.

Ook de spanning voor de race liep op.

Kort voor de start samen met Rik een rondje gelopen over het paddock en besloten beide om op slicks de baan op te gaan.

De start ging redelijk, mijn strategie was om zo lang mogelijk aan de binnenkant te blijven en er dan de eerste bocht in te steken maar daar aangekomen was het toch nog wat te nat en durfde het niet helemaal aan. Uiteindelijk kreeg ik toch weer een goed gevoel, want slicks voelen toch net weer anders aan, en met mijn gemiddelde pr tijden de race uitgereden en als 5e “sport” gefinisht.

Race 2 Shittt regendruppels tijdens de warm up ronde neeeee…, het stopt! Poeh…De start was nu wel erg spannend! Mijn vizier besloeg en zag nagenoeg niks. Gauw check of alle ventilatie klepjes open stonden, ja alles stond open. Ermm…. Het licht sprong op rood, oké kak! focus! Ohjeej rood is weg!! gaaaassss…. Na een wat trage start verdween het condens gelukkig al snel.

Een aardig tijdje achter Sander kunnen rijden was toch wel erg fijn was, hij had twee man ingehaald die ik erna ook kon inhalen.

Die inhaalactie kostte wat tijd waardoor ik de aansluiting met hem verloor. Uiteindelijk als 6e over de finish.

Deze races hebben mij in de #RSZ Sport klasse een mooie 5e klassering gegeven in het kampioenschap! We grepen beide net naast de Tommie Megens Talent ‘rookie of the year titel’ maar Rik heeft wel een super goede 2e plek in het jaar klassement en Ruben een super goede 3e plek! Het race seizoen van 2020 is helaas weer voorbij, en met enorm veel leermomenten en verbeteringen, zowel op als naast de baan, kijk ik tevreden terug op dit gekke Corona seizoen.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid en de motiverende gesprekken.

Ik wens iedereen een veilige winter periode waarin iedereen hopelijk gezond en veilig zich kan voorbereiden op het volgend seizoen.

video
play-sharp-fill

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.